Interieurontwerp

Zijn PVC vloeren goed voor in huis?

De installatie van een PVC-vloer in de woning heeft de afgelopen jaren flinke vooruitgang geboekt. Logisch, want zelfs de houtnerf lijkt echt en voelbaar in dit type vloer. Een PVC vloer laten leggen Den Haag is een goed idee. Zo ben je verzekerd van een gebruiksvriendelijke vloer met een geluiddempende werking. Vraag je je af of een PVC-vloer geschikt is voor je woning? Laten we nog enkele redenen onderzoeken waarom je PVC-vloeren zou moeten kopen.

Kenmerken van PVC-vloeren

Bij het kopen van een PVC vloer kun je deze nauwelijks onderscheiden van een massief houten vloer. Elke PVC-vloer ziet eruit als een natuurproduct. Ook kun je bij www.vloerendeur.nl een PVC-vloer kopen tegen een lager tarief dan een echte houten vloer, terwijl je toch kunt profiteren van dezelfde warme uitstraling. Een van de meest karakteristieke eigenschappen van een PVC-vloer is de geluiddempende werking en uitstekende warmtegeleiding. Woon je in een appartement met boven- en/of onderburen, dan wil je geen overlast veroorzaken. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over een PVC-vloer. De vloer is erg stil en je buren horen je niet lopen. Daarnaast is een PVC vloer ook heel goed te combineren met vloerverwarming en vloerkoeling.

Is PVC-vloer onderhoudsvriendelijk?

PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vergen daardoor nagenoeg geen onderhoud. Waar je regelmatig andere vloersoorten moet oliën of waxen, is dat bij een PVC-vloer niet het geval. Natuurlijk is het aan te raden dat je vloer schoon is en niet vettig, dan gaat de vloer glanzen en zal het matte effect verdwijnen. Om je PVC-vloer optimaal te beschermen, kun je onder zware meubels zoals de bank en eettafel viltkussens aanbrengen, zodat je krassen en andere beschadigingen voorkomt. Ook is het aan te raden om zogenaamde zachte wielen onder stoelen met wielen te gebruiken, zoals ook het geval is bij houten vloeren en gietvloeren.

Past een PVC-vloer bij mijn interieur?

Om erachter te komen of een PVC-vloer in je interieur past, is het goed om te weten wat voor interieurstijl je hebt of welke stijl je met de PVC-vloer wilt creëren. PVC vloeren doen het door de warme uitstraling goed in landelijke interieurs, maar passen ook heel goed in Scandinavische of industriële interieurs. Met zoveel kleuren, patronen en looks is er altijd wel een type PVC vloer die perfect bij jouw interieur past. Doe er goed aan bedrijven te benaderen die vloer ontwerpen in je regio verkopen en PVC-vloeren bij je thuis kunnen installeren.