Interieurontwerp

Welke keuze kan je maken als je op zoek bent naar Amsterdam rondvaart?

Er zijn veel redenen waarvoor je kan kiezen om een Amsterdam rondvaart te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, een dagje uit in Amsterdam of een vrijgezellenfeest. Er zijn eigenlijk tal van verschillende rondvaarten waar je voor kan kiezen en daarom kan het overweldigend zijn als je op zoek gaat naar het aanbod. Met onderstaande tips kan je de beste rondvaart voor jouw gelegenheid kiezen. 

Wat is een rondvaart? 

Rondvaarten kan je in veel verschillende steden, maar ook in dorpen van Nederland boeken. Een rondvaarttocht is een boot die je kan boeken als attractie waarmee je langs verschillende bezienswaardigheden vanaf het water bekijkt. De schipper heeft vaak kennis van de omgeving, denk bijvoorbeeld aan een Amsterdam rondvaart, waardoor hij de passagiers veel kan vertellen over de omgeving waardoor je bezoekers een extra bijzondere ervaring kan geven. De gids kan in natuurgebieden vertellen over de dieren en planten in de omgeving. Maar als je in een stad rondvaart, dan wordt er vaak een tocht gemaakt langs verschillende bezienswaardigheden met een geschiedenis. 

Ook zijn er rondvaarten in attractieparken, waardoor je lekker kan ontspannen tijdens je dagje uit. In de pretparken zijn ook vaak bezienswaardigheden geplaatst waar je langs kan varen, maar die hebben vaak een sprookjesachtige achtergrond en geen historisch verhaal. 

Welke opties heb je als je kiest voor Amsterdam rondvaart? 

Er zijn een aantal thema’s waarin je de Amsterdam rondvaart kan plaatsen. Door op thema’s te zoeken kan je kijken welke rondvaart het beste past bij jouw gelegenheid. Er zijn namelijk traditionele rondvaarten door de grachten, een rondvaart in een open sloep, zelf varen, rondvaart met diner, luxe privé rondvaart, hop on hop off boat, havenrondvaart en waterfietsen in Amsterdam. 

Afhankelijk van de gelegenheid, het aantal personen dat mee gaat en de wens van de intensiteit van de Amsterdam rondvaart kan je een thema kiezen. Als je het thema hebt gekozen kan je verder gaan kijken naar wie de rondvaart aanbiedt en welke locatie het beste past bij jouw gelegenheid, maar ook bij je budget. 

Eigenlijk kan je zeggen dat er voor elke gelegenheid een passende rondvaart te boeken is in Amsterdam. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kan je ook kiezen voor een rondvaart op maat. 

Welke vragen zijn belangrijk om de juiste keuze te maken voor je Amsterdam rondvaart boeking? 

Er zijn een aantal vragen die belangrijk zijn om de juiste keuze te maken voor de Amsterdam rondvaart. Zo is het belangrijk om te kijken naar hoeveel personen er mee gaan, of je een eigen of gedeelte boot wilt, wat je als begin- en eindpunt wilt, wie er moet varen, de lengte van de trip en of je catering erbij wenst. Door deze vragen te beantwoorden samen met het thema kan je tot de perfecte keuze komen voor jouw trip. 

Amsterdam rondvaart kent veel verschillende opties en mogelijkheden, waaronder met of zonder catering, met of zonder schipper en ook kan je gaan voor een open of een gesloten boot. Zeker op een mooie zomerdag is een open sloep een prachtige keuze om over de grachten te varen en meer te leren over de historische geschiedenis van Amsterdam. Je kan dit allemaal regelen via Eventophetwater.nl