Interieurontwerp Tuinontwerp

Tuinontwerp voor jou

Je tuin kan een uiting zijn van je eigen creativiteit. Het is niet langer een plek waar je groenten en fruit plant. Als u wat meer leven wilt geven en het uiterlijk van uw tuin wilt verbeteren, kies dan voor interessante tuinontwerpen.

Voordat u aan de slag gaat met een aantal tuinontwerpen, wilt u misschien enkele richtlijnen in gedachten houden voor een betere synchronisatie van uw omgeving:

De Gouden regel

De sleutel tot innovatieve tuinontwerpen is een eenvoudige regel. DENK EVEN VOORDAT U PLANT. Plan uw tuin synchroon met het uiterlijk van uw huis om een ​​samenhangend geheel te maken dat in harmonie is met elkaar.

Ontdek het doel

Voordat u uw tuinontwerpen definitief maakt, wilt u misschien overwegen hoe de tuin zal worden gebruikt. Wilt u het uitzicht van de woning versterken of gasten ontvangen? Zouden kleine kinderen lekker in uw tuin kunnen spelen of zouden senioren er graag wandelen? Zou uw tuin privéruimte innemen of zou deze in het openbaar zichtbaar zijn? Het zou echt helpen als je het hoofddoel van je tuin hebt bepaald en vervolgens doorgaat met het ontwerpen ervan.

Landschap is belangrijk

Kies voor tuinontwerpen die passen bij het landschap en het huis. Het is belangrijk om te onthouden dat het huis het belangrijkste onderdeel van het landschap is en dat de tuin in harmonie met het huis en de omgeving moet worden ontworpen. Dan kunnen de verschillende elementen van het huis en de tuin beter op elkaar aansluiten om het huis en het landschap een interessante stijl te geven.

Kies je tuin

U heeft de keuze uit formele, semi-formele of natuurlijke tuinontwerpen. Een formele tuin heeft de planten en struiken symmetrisch gerangschikt rond twee assen, die een kruis vormen met het zwembad of een tuinhuisje in het midden. Deze tuinen zijn meestal versierd met groenblijvende planten, hagen of muren en hebben een terras met harde ondergrond. Een semi-formele tuin werkt ook op hetzelfde axiale plan als de formele; de tuinontwerpen zijn echter iets minder rigide. In veel gevallen wordt het verharde terras vervangen door gras of groenblijvende struiken. Daarnaast zie je misschien ook bloemen, groenten of kruiden uit de bedden spatten.

Natuurlijke tuinontwerpen volgen het intrinsieke landschap. Ze dwalen meestal rond in de omgeving en hebben een nonchalante of zachtere uitstraling. De bouwstijl van het huis, het budget en de persoonlijke voorkeur van de eigenaar kunnen uiteindelijk bepalend zijn voor het ontwerp van de tuin.

Maak een thema

De meeste tuinontwerpen zijn meestal creaties van de eigenaren of de tuiniers, en je hebt een scala aan thema’s om uit te kiezen. Laat je creativiteit het thema bepalen; zorg er gewoon voor dat het past bij het algehele landschap en de stijl van het huis en de tuin.

Speel met kleuren

Kleuren spelen een zeer belangrijke rol in tuinontwerpen. Door te oefenen en te experimenteren zul je de essentie van het combineren van kleuren kunnen begrijpen. U kunt echter beginnen met te verwijzen naar het kleurenwiel, waar kleuren zijn gerangschikt op basis van hun relatie met elkaar. De meeste kleurenwielen bevatten slechts 12 kleuren, maar u kunt de planten en bloemen misschien beter op elkaar afstemmen van violetrood tot rood tot oranjerood, in dezelfde volgorde als ze in het kleurenwiel verschijnen. Beweeg.

Tuinontwerpen moeten vrij kunnen bewegen. Het ontwerpen van looppaden, paden of opritten zijn zeer belangrijke aspecten. Om het uitzicht op de tuin interessant te maken, kunt u vergezichten vrijgeven die een aangenaam uitzicht zouden maken. Dit kan bezoekers aanmoedigen om van het pad of de oprit af te stappen en de tuin van dichterbij te bekijken.

Afwatering

Drainage is een andere belangrijke factor in tuinontwerpen. Een degelijk drainagesysteem zorgt voor hygiëne en onderhoudt de algehele gezondheid van de tuin. Aan de andere kant vernietigt een ondeugdelijk drainagesysteem uw tuin.

Als u niet tevreden bent met uw bestaande tuinontwerp, volg dan deze richtlijnen en maak uw uitzicht mooier! Voeg je fantasie en creativiteit toe aan deze eenvoudige richtlijnen en creëer tuinontwerpen waar je trots op zult zijn.