Interieurontwerp

Goedkope keukens in verschillende vormen

Als je op zoek bent naar goedkope keukens, kom je tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt uit kleuren, materialen en ook in vormen! In dat opzicht heb je evenveel keuzevrijheid dan wanneer je een dure keuken wilt aanschaffen. Met dus het grote verschil dat je veel minder geld kwijt bent. Een goedkope keuken is dan ook allang niet meer het standaard keukenblok met een gootsteen van RVS en een paar kleine keukenkastjes, maar je kunt je keuken compleet en dus ook goedkoop inrichten. In onze blog vertellen we meer over deze keukens en over de keuzes die je kunt maken.

De rechte keuken

Een rechte keuken is een immens populaire opstelling die nog altijd vaak wordt gekozen. Vooral door consumenten die beperkt de ruimte hebben om een keuken te monteren. Een rechte keuken bestaat in de regel uit een keukenblok met beperkte kastruimte. Ergens is dat een nadeel, maar het zijn wel de meest goedkope keukens die je kunt kopen. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een hoekkeuken of een keuken met een eiland. Het monteren van de rechte keuken is ook enorm eenvoudig en vrijwel overal te plaatsen zonder dat je leidingen of elektra hoeft te verleggen.

Goedkope keukens in de L-vorm

Voor een iets speelser effect zijn goedkope keukens in de L-vorm een zeer goede keuze. Uiteraard heb je hier wel de ruimte voor nodig. L-keukens worden ook wel hoekkeukens genoemd. Ze zijn populair, omdat je meer kastruimte en een groter werkblad hebt. Handig als je grote maaltijden moet klaarmaken. Je hoeft ook niet de hoogte in te gaan om je spullen netjes op te kunnen bergen, want je hebt meer kastruimte op kniehoogte. Hoekkeukens zijn ook nog eens net zo makkelijk te monteren als rechte keukens. Dat kan ook flink in de kosten schelen als je ervoor kiest om de montage zelf te doen.

Goedkope keukens met eiland

Het klopt dat keukens met een eiland vroeger alleen bij mensen met een goedgevulde bankrekening stonden, maar dat idee is natuurlijk allang achterhaald. Ja, het klopt dat deze keukens wat duurder zijn, omdat je ook meer materialen nodig hebt. En dat bij het monteren bijkomstige kosten kunnen komen voor het aanleggen van leidingen en elektra. Maar je kunt ook goedkope keukens met een eiland kopen. Het grote voordeel van het model is dat deze keukens meer ruimte en opbergruimte bieden en dat ze ook multifunctioneel zijn. In de regel zijn het ook keukens waar mensen graag zitten, eten en gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. 

De U-vormige keuken

De U-vormige keuken is weliswaar niet de populairste keuze, maar wel een model dat steeds vaker wordt gekozen. Een nadeel van dit model is dat je er de ruimte voor moet hebben. Een voordeel is dat je veel opbergruimte hebt en dat je ook genoeg ruimte hebt om je apparatuur in te bouwen. Denk aan apparaten, zoals de vaatwasser, koelkast, vrieskast, oven, kookplaat en zelfs een koffiezetter. Goedkope keukens in een U-vorm worden vaak modulair opgebouwd. Dat inhoudt dat je delen van de keuken eenvoudig kunt verplaatsen als dat nodig is. Wat betreft de montage is het monteren van het model net zo simpel als dat bij het monteren van een rechte keuken of een hoekkeuken.