Interieurontwerp

Niet jaarlijks een nieuwe boom in december: kunstboom tot je dienst!

Een kunstboom is een namaak kerstboom die wordt gemaakt van kunststof. De boom wordt steeds populairder rondom de kerstperiode. Het zorgt ervoor dat je richting kerstmis veel minder stress zal ervaren. Ben je benieuwd naar de voordelen van kunstbomen met kerst? In dit artikel lees je alles over de kunstboom, zijn voordelen ervan en het gebruik. 

Brand!? Niet met een kunstboom

Een eerste voordeel van een kunstboom is het verminderde brandgevaar. Doordat de boom wordt gemaakt van kunststof is deze gemaakt van nep materiaal. Waar een echte, droge kerstboom voor hevige brand kan zorgen, hoef je je daar bij kunstbomen veel minder zorgen om te maken. Het brandgevaar bij kunstbomen ligt relatief veel lager dan bij een echte, droge kerstboom. Dit zorgt ervoor dat je met kunstbomen je minder zorgen hoeft te maken.

Appeltje-eitje met een kunstboom

Een tweede voordeel van een kunstboom is dat deze gemakkelijk op te zetten is. Naast dat de boom ligt is, kun je deze ook gemakkelijk in je eentje opzetten. Wanneer je geen auto hebt of geen extra handjes, hoef je je dus geen zorgen te maken over het vervoeren of opzetten van een boom van kunst. Het is een eenvoudig kliksysteem waardoor je binnen een paar minuten de boom hebt staan. 

Het is voorbij; opbergen maar

Wanneer de kerstperiode voorbij is, komt het volgende voordeel van de kunstboom om de hoek kijken. De kunstbomen hoef je namelijk niet weg te brengen. Deze kun je namelijk na de kerstperiode terug stoppen in de doos. De doos berg je op in de kelder, op zolder of in een berging en haal je over een paar maanden pas weer boven water.

Doordat deze gemakkelijk uit elkaar te halen is, zorgt dat er ook voor dat je de boom na kerstmis veel sneller opruimt. De boom zal hierdoor niet langer blijven staan dan een echte kerstboom. Dit komt omdat, als je de boom weer wilt hebben staan, je hem zo uit de berging kunt halen en op kunt zetten. 

Allergisch? Niet voor deze kunstboom.

Een laatste voordeel van kunstbomen is, is dat ze geen allergieën kunnen oproepen. Indien je allergisch bent voor bepaalde planten of bomen, zal je met een kunstboom kunnen genieten van een allergisch vrije kersttijd. De boom veroorzaakt namelijk geen allergische reactie op huid, oog en slijmvliezen. 

Het gebruik van een kunstboom

Wanneer je een kunstboom hebt gekocht, is het opzetten van de boom vrij eenvoudig. Binnen een aantal minuten staat de boom. Hierna hoef je de boom enkel en alleen te versieren en je boom is klaar. De boom zal tijdens de periode dat hij staat geen naalden verliezen en daarmee rommel maken op je grond. Dit zorgt ervoor dat je op eerste of tweede kerstdag niet hoeft te stofzuigen. Daarnaast heeft de boom tijdens de kerstperiode eigenlijk geen verzorging nodig. Wanneer hij staat, hoef je er geen moment meer naar om te kijken. Je kunt genieten van de kerstperiode zonder je zorgen te maken over de boom.