Interieurontwerp

Beton cire Trends van 2023: Natuurlijke en Organische Finishes

In 2023 zien we een sterke opkomst van natuurlijke en organische beton cire finishes. Deze trend sluit perfect aan bij de groeiende vraag naar duurzaamheid en verbinding met de natuur. Natuurlijke tinten, zoals warme aardetinten en zachte grijstinten, worden veel gebruikt om een rustige en serene sfeer te creëren. Organische afwerkingen, zoals beton cire met een lichte textuur of een licht geaderd patroon, bootsen de natuurlijke schoonheid van materialen zoals steen en hout na. Deze natuurlijke en organische beton cire finishes brengen een gevoel van harmonie en balans in interieurs.

 

Haal de natuur in huis

Naast natuurlijke tinten en organische afwerkingen zien we ook een opkomst van beton cire met een botanisch accent. Groene tinten worden steeds vaker gebruikt in beton cire afwerkingen om een fris en levendig element toe te voegen aan interieurs. Van zachte pasteltinten tot diepe, rijke groentinten, het gebruik van groen in beton cire creëert een connectie met de natuur en brengt een gevoel van sereniteit en welzijn in de ruimte. Dit is vooral populair in interieurs met een focus op biophilic design, waarbij de natuur naar binnen wordt gebracht.

 

Eenvoudig te combineren

Een andere opvallende trend in 2023 is het gebruik van beton cire in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en planten. Door beton cire te combineren met houten accenten en groen, ontstaat er een harmonieuze mix van ruwe en organische texturen. Dit creëert een warme en uitnodigende sfeer in interieurs. Het contrast tussen het stoere karakter van beton cire en de zachtheid van hout en planten zorgt voor een interessant en evenwichtig design. Deze combinatie van materialen en texturen biedt een natuurlijke en tijdloze uitstraling aan interieurs. Hoewel je een interieur stylist kan inhuren om de kleuren voor jou af te stemmen, kan je dit ook eenvoudig zelf doen. Met behulp van kleurstalen van Betonstunter kan je eenvoudig de juiste kleurafstellingen vinden.